Thijs van de Meeberg

Thijs van de Meeberg
Thijs van de Meeberg <br><div class='small'>fotograaf: <a href='http://www.togtstrip.nl' target='_blank'>Annemieke van der Togt</a></div>
Thijs van de Meeberg
  • Stijgend Applaus Stipendium
  • Winnaar Leids Cabaret Festival 2015
  • Improvisatiekoning
  • Geraffineerd theatermaker
  • Columnist
  • Subliem verhalenverteller

Thijs van de Meeberg (1988) won alle prijzen bij het Leids Cabaret Festival 2015. De jury roemde zijn improvisatievermogen en de interactie met de zaal. De pers zijn onverwachte en verrassende wendingen.In zijn voorstellingen reflecteert Thijs met zelfspot op zijn eigen leven, stapelt ogenschijnlijke simpele dilemma’s tot ze van wereldformaat zijn en aan het eind het ontspoort gegarandeerd.

Met de beste bedoelingen is de vierde solovoorstelling van Thijs van de Meeberg. Hij wordt geroemd om zijn slimme verhaalstructuur en grote improvisatietalent. Een sympathieke, oprechte en vurige cabaretier die zijn publiek de hele avond blijft verrassen. Of het nu gaat over een isoleercel, puppycursus of tandvlees. Disclaimer: lijkt de ideale schoonzoon, maar is een losgeslagen idioot. Van de Meeberg is een vakman: hij ging bij De Slimste Mens roemloos kopje onder, maar maakte Maarten van Rossem hard aan het lachen. Dat is knapper dan winnen.

Op maat
Met regelmaat verzorgt Thijs optredens en wrap-ups tijdens bijeenkomsten in allerlei vormen, plekken en instellingen. Komisch en zeer gevat stipt hij de inhoud op een luchtige manier aan, aangevuld met een persoonlijke kijk op de bijeenkomst. De bespiegelingen van een buitenstaander geven vaak een leuke draai aan de inhoud.
Thijs improviseert in deze afsluiting veel waardoor het een bijzonder en verrassend slotakkoord van de bijeenkomst is.

Un, Dos, Stress
Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019), Marco Lopes (Finalist Leids Cabaretfestival 2016) en Thijs (dat heb je net gelezen) vormen samen, naast hun solocarrières, cabaretformatie Un, Dos, Stress. Zij maken chaotische en anarchistische voorstellingen die bestaan uit scènes vol lompe en onaangepaste personages die reageren vanuit de onderbuik met alle botsingen van dien. In december 2022 tourde Un, Dos, Stress met een avondvullende Kerstvoorstelling. Dit najaar zullen zij weer te zien zijn in theaters door het hele land!Volg

In de pers

De Theaterkrant verwoordt het zo “Thijs van de Meeberg is een aanstekelijke theatermaker. Hij plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft”

de Volkskrant noemde hem een Freek de Jonge-light vanwege de geraffineerde opbouw van zijn voorstelling.

Het Parool twijfelt “of er niet een verborgen steekje los aan hem is”.

Het Eindhovens Dagblad schreef: ‘Thijs kan het land veroveren, het heeft alle noodzakelijke ingrediënten voor topcabaret’.