Schuld of Onschuld - De Protestmoord

Na het succes van de vier theatrale Schuld of Onschuld rechtszaken, start op 1 januari 2024 het proces rondom De Protestmoord. Kijk mee in de rechtbank naar pleidooien en getuigenissen en beslis mee of de verdachte schuldig is of niet.

Anna, een activist van Actie Red het Klimaat (ARK), blijft op straat liggen na een ‘Kappen met kolen’-demonstratie bij de steenkolenhaven van Amsterdam. Ze is door verstikking om het leven gebracht met tape over haar mond en een vastgeplakte onderwaterbril over haar ogen en neus.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Tim, de leider van ARK, van doodslag. Tim beroept zich op zijn zwijgrecht en weigert te getuigen.

Hebben Anna’s halfbroer Hajo of freelance journalist Iris iets met de moord te maken? Is er sprake van zelfmoord, zoals Anna’s psychiater met stelligheid beweert? Welke rol hebben een verbroken liefdesrelatie en een spectaculair actieplan van ARK gespeeld?

Het OM denkt voldoende bewijsmateriaal te hebben om de verdachte te veroordelen. Het is aan de jury om het finale oordeel over de protestmoord te vellen: is Tim schuldig of onschuldig aan de dood van Anna.

Een ticket verschaft online toegang tot video’s, een uitgebreid dossier met foto’s, verslagen en bewijsmaterialen. Met een fantastische cast, bestaande uit Egbert-Jan Weeber, Jan Kooijman, Edwin Jonker, Claire Bender, Joost Prinsen, Jandino Asporaat, Louise Korthals, Jules Croiset, Bertrie Wierenga, Soumaya Ahouaoui, Nils Verkooijen, Tijn Docter, Xander van Vledder, Astrid van Eck en Paul R. Kooij.

De Protestmoord is het vijfde deel van de theatrale, online rechtszaak Schuld on Onschuld, waar het publiek de jury vormt en het oordeel velt. Eerder was bij Kobra Theaterproducties De Kerstmoord, De Droommoord, Midwinternachtsmoord en De Strafmoord te zien. 

Tickets kun je kopen via schuldofonschuld.nl. Schuld of Onschuld cadeau geven? Dat kan. Koop dan eerst een cadeauticket. Hier kun je vervolgens een bon downloaden die je erbij kunt geven. Net als een Sinterklaasgedicht die het geven nóg makkelijker maakt!


Credits

Met Jan Kooijman, Louise Korthals, Jules Croiset, Egbert-Jan Weeber, Edwin Jonker, Bertrie Wierenga, Nils Verkooijen, Claire Bender, Tijn Docter, Joost Prinsen, Xander van Vledder, Astrid van Eck, Jandino Asporaat, Soumaya Ahouaoui en Paul R. Kooij
Tekst Roel Janssen
Regie Pitt de Grooth
Producent Kobra Theaterproducties