Pieter Verelst

Pieter Verelst
Pieter Verelst
Pieter Verelst
  • Juryprijs Cameretten 2016
  • Winnaar Groningeren Studenten Cabaretfestival
  • Bekende Vlaming
  • Altijd Verrassend
  • Avonturier in een camper
  • Popcast Meneer Karton

 

Pieter Verelst (1990) studeerde in 2014 af aan de Toneelafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2014 speelde hij bij het Groningse Noord Nederlands Toneel Oresteia van de Griekse tragediedichter Aischylos. Met Theatergezelschap Sonnevanck in Enschede speelt hij in datzelfde jaar Tijl Uilenspiegel. Die voorstelling kreeg van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties een Zilveren Krekel, een nominatie voor de indrukwekkendste jeugdvoorstelling van het theaterseizoen.

In 2015 won hij met Mijn broer en ik zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en een jaar later zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het befaamde Camerettenfestival in Rotterdam. In de herfst van 2017 werd Mijn broer en ik een avondvullende cabaretvoorstelling.

Als acteur was Pieter Verelst te zien in de films De Club van Sinterklaas, Problemski Hotel en Paradise Trips van Raf Reyntjens. Op televisie speelde hij een hoofdrol in het tweede seizoen van de VTM-serie De Bunker.  Pieter Verelst was te zien in de muziektheaterproducties Thrill me en Murder Ballad van muziektheater Promitheus, in Ad & Eefje en het verloren paradijs, in De drie mannen van Ypsylanti en in de prestigieuze rockopera De verloren zoon van Willem van Oranje. In voorjaar 2023 speelde hij de hoofdrol in het theaterstuk Amor Mundi van Theater Malpertuis.

Tijdens de coronaperiode ontpopte Pieter Verelst zich tot podcastmaker met zijn serie Meneer Karton, waaraan vele bekende Nederlanders en Vlamingen meewerkten.

Momenteel is hij op tournee met zijn derde solovoorstelling 'Ten Aarzel'. Absurd cabaret van de bovenste plank!

Voorstellingen

Pieter Verelst - Ten Aarzel

seizoen 2023/2024

Klapstoelkabaret

seizoen 2022/2023

Pieter Verelst - Ten Aarzel '22-'23

seizoen 2022/2023

Pieter Verelst - Amai

seizoen 2021/2022

Pieter Verelst - Ten Aarzel - 21/22

seizoen 2021/2022

Klapstoelkabaret '21-'22

seizoen 2021/2022

Volg

In de pers

“Pieter Verelst blijft uniek in de humor en de manier van vertellen.” – Musical Vibes