Musa - Schaakmat

Na een succesvolle Cameretten finalistentour, heeft Musa nu de tanden in zijn eerste solovoorstelling gezet: Schaakmat. Hij brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is immers dat het verbindt, zo vindt hij. En verbinding, daar is het hem om te doen. Schaakmat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

De basis van Schaakmat is een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd. Als hij acht jaar oud is verandert zijn leven totaal wanneer zijn vader besluit het land van herkomst te verlaten om naar Europa te gaan met zijn gezin. In plaats van te blijven, vertrekt zijn vader op dezelfde dag alleen terug. En daar staat Musa dan, in het koude Nederland met zijn broer, zusjes en moeder. Een land dat hij niet kent en waarvan hij de taal niet spreekt. Wat nu?

In de pers

“Musa stelt zich kwetsbaar en open op. Hierdoor krijgt de voorstelling een prachtig emotionele balans” ....  “De persoonlijke verhalen van Musa raken op het éne moment de gevoelige snaar en leiden dan weer tot een lachstuip” .... “Intiem, ontroerend, grappig” – Theaterparadijs

Speellijst

oktober 2023

vr 20

Utrecht

Parnassos Cultuurcentrum

vr 27

Den Haag

Theater Dakota

november 2023

vr 10

Almere

Kunstlinie

do 16

Rijswijk

De Rijswijkse Schouwburg

vr 24

Capelle aan den IJssel

Isala Theater

december 2023

do 7

Gouda

De Goudse Schouwburg

vr 22

Zoetermeer

Stadstheater Zoetermeer

januari 2024

za 13

Huizen

De Boerderij Huizen

za 20

Amsterdam

Podium Mozaïek

februari 2024

wo 21

Weert

Munttheater

do 29

Alphen aan den Rijn

Theater Castellum

maart 2024

vr 1

Zaltbommel

De Poorterij

vr 15

Naaldwijk

WestlandTheater de Naald

vr 22

Zoetermeer

Stadstheater Zoetermeer   Comedytunes

april 2024

do 11

Gouda

De Goudse Schouwburg   Comedytunes

mei 2024

za 11

Rotterdam

Theater Walhalla

Downloads

Credits

www.ikbenmusa.nl