Musa - Schaakmat

Na een succesvolle Cameretten finalistentour, heeft Musa nu de tanden in zijn eerste solovoorstelling gezet: Schaakmat. Hij brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is immers dat het verbindt, zo vindt hij. En verbinding, daar is het hem om te doen. Schaakmat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

De basis van Schaakmat is een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd. Als hij acht jaar oud is verandert zijn leven totaal wanneer zijn vader besluit het land van herkomst te verlaten om naar Europa te gaan met zijn gezin. In plaats van te blijven, vertrekt zijn vader op dezelfde dag alleen terug. En daar staat Musa dan, in het koude Nederland met zijn broer, zusjes en moeder. Een land dat hij niet kent en waarvan hij de taal niet spreekt. Wat nu?

In de pers

“Musa stelt zich kwetsbaar en open op. Hierdoor krijgt de voorstelling een prachtig emotionele balans” ....  “De persoonlijke verhalen van Musa raken op het éne moment de gevoelige snaar en leiden dan weer tot een lachstuip” .... “Intiem, ontroerend, grappig” – Theaterparadijs

Speellijst

februari 2024

do 29

Alphen aan den Rijn

Theater Castellum

maart 2024

vr 1

Zaltbommel

De Poorterij

vr 15

Naaldwijk

WestlandTheater de Naald

vr 22

Zoetermeer

Stadstheater Zoetermeer   Comedytunes

april 2024

do 11

Gouda

De Goudse Schouwburg   Comedytunes

mei 2024

za 11

Rotterdam

Theater Walhalla

Downloads

Credits

www.ikbenmusa.nl