Gemma

Gemma is een ontroerend en verlichtend verhaal over een zoektocht naar identiteit en zelfacceptatie, gespeeld en geschreven door acteur en regisseur Fabian Claes Jansen.

Er is eigenlijk maar één vrouw in het harde offshore leven van Gert en dat is Gemma.
Maar Gemma is nog niet zichtbaar. Alleen voor Gert.
Totdat ze er wel uit móet. Naar buiten, zichtbaar en reëel.
Een liefdevolle queeste met Gemma in de spiegel, brengt Gert na jaren tot een groot besluit.
Gemma zal een plek moeten krijgen in hun lijf en leven, maar hoe en in welke vorm?

Dit rauw poëtische verhaal, ingetogen spel van acteur Fabian Claes Jansen, prachtige livemuziek van componist-artiest Mariëlle Woltring (LAVALU) en bijzonder decor van kunstenaar Dymph de Gooijer, geeft een inkijk in een innerlijke zoektocht van een bigender persoon en het ontstaan van een man én een vrouw in één lijf samen. “Jansen creëert magie met pianist Mariëlle Woltring.” (de Volkskrant)

In de pers

“Fabian Claes Jansen tilt ‘Gemma’ naar een hoog niveau. (…) Jansen creëert magie met pianist Marielle Woltring.” - de Volkskrant:

“Fabian Claes Jansen weet iedereen in de zaal vanaf de eerste tellen van zijn monoloog bij de spreekwoordelijke lurven te pakken.” - Leeuwarder Courant:

“Geen barricadestuk om op te eisen dat je anders bent,  maar een zéér ingetogen en tegelijkertijd schurend verhaal.” - Friesch Dagblad:


Downloads

Credits

regie en script Fabian Claes Jansen
componist LAVALU
eindregie Ivar van Urk
regie-assistent Amanda Payne
spel Fabian Claes Jansen en LAVALU (Mariëlle Woltring)
decorontwerp Dymph de Gooijer en Fabian Claes Jansen 
kostuums Yan Tax

Impactcampagne
Luister de 7-delige podcast 'Hoi, ik ben nieuw' gepresenteerd door Lara Billie Rense (NPO Radio 1) en Fabian Claes Jansen, met de voorstelling tourt de foto-expositie
#MYOWNGENDER van fotograaf Sevilay Maria en de They/Them bookshop mee, met boeken van en/of over trans en non-binaire mensen, en er zijn bij een aantal voorstellingen verdiepende talkshows met o.a. Lara Billie Rense.

www.fabuch.nl