De Vloer Op

De theaterversie van het populaire programma

Iedere avond is uniek! Jarenlang was het televisieprogramma De Vloer Op van omroep HUMAN een hit. Net als toen worden in deze theaterversie actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s in een improvisatieopdracht gegoten door regisseur Peter de Baan. De acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit, onvoorbereid. De improvisaties zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend.

Voor het eerst mag nu ook het publiek meedenken met de thema’s voor de improvisaties. Welke zaken zullen straks misschien een rol spelen op het podium? Ook gaat Peter de Baan in op het vak van acteur, waarbij je de kans krijgt vragen te stellen. Wat is acteren? Wat maakt iemand tot een goed acteur? En wat is het verschil tussen acteren en improviseren?

In wisselende samenstelling: o.a. Hanne Arendzen, Fabian Jansen, Sophie van Winden, Thomas Cammaert, Saskia Temmink, Vincent Croiset, Eva van der Gucht, Britte Lagcher, Margôt Ros, Bodil de la Parra, Justus van Dillen, Sanne den Hartogh, Sander Plukaard, Oda Spelbos, Alex Hendrickx en Marie Louise Stheins.

Speellijst

april 2024

do 18

Lelystad

Agora Theater Lelystad

vr 19

Meppel

Schouwburg Ogterop

di 23

Roosendaal

De Kring

wo 24

IJsselstein

Fulcotheater

mei 2024

vr 10

Enschede

Wilminktheater

wo 15

Assen

DNK

do 16

Veldhoven

De Schalm

vr 17

Noordwijk

De Muze

za 18

Zoetermeer

Stadstheater Zoetermeer

vr 24

Veenendaal

Theater Lampegiet

juni 2024

vr 7

Zeist

Hotel Theater Figi

za 8

Hoorn

Schouwburg Het Park

di 11

Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht

Downloads