Bovenste Knoopje Open - Nieuw programma (try-outs)

Komend seizoen ga ik (Sjoerd van Capelleveen, frontman van Bovenste Knoopje Open) samen met m’n muzikale vrienden weer de theaters in met try-outs van een gloednieuw programma. Hoe en wat precies, dat is nog ongewis. Maar wat ik met zekerheid kan zeggen is dat mijn handen jeuken om te troubadouren! M’n huis op te zeggen en dat gekke versplinterde Nederland in te trekken met enkel een gitaar op m’n rug. De rest gaan we zien.

Bovenste Knoopje Open is een gezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. Ze staan bekend om hun multi-instrumentale voorstellingen, vol geëngageerde liedjes, poëtische verhalen en positiviteit. Over hun laatste voorstelling schreef  Theaterkrant: "Inhoudelijk is Van Capelleveen beslist onderscheidend van zijn cabaretcollega’s. Met zijn ongecensureerde activisme verwoordt hij de bedrukkende zorgen van een nieuwe generatie."

Pers over eerdere voorstellingen

"Inhoudelijk is Van Capelleveen beslist onderscheidend van zijn cabaretcollega’s (…) Alles vrolijk gebracht op blote voeten, met glinsterende ogen en een glunderende glimlach, die de zure appel toch een stuk zoeter doet smaken" – Theaterkrant over Hoe is het water?

"Fijn, bomvol kleinkunstprogramma, dat afwisselend ontroert en amuseert, en allerlei prangende thema's adresseert" – Theaterkrant over Liftmuziek

" Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier” – Theaterkrant over Tijd Zat

Speellijst

april 2025

za 5

Naarden-Vesting

Podium deMess   try-out

vr 11

Den Haag

Theater Pepijn   try-out

za 12

Enschede

Concordia   try-out

Credits

Speler en maker: Sjoerd van Capelleveen
Bandleden: Nog niet bekend welke
Foto: Yan Kei Lo