Bovenste Knoopje Open - Hoe is het water?

Sjoerd wordt in zijn vriendenkring niet voor niets ‘de eeuwige optimist’ genoemd. In Hoe is het water? zoekt hij naar broodnodige lichtpuntjes en brengt hij, samen met zijn band, hartverwarmende liedjes ter ontlading van een tijd die soms welhaast apocalyptische trekjes heeft. Tegelijkertijd verschaffen ze een verhelderende en scherpe blik op een wereld vol reclames, filters en complottheorieën. Want in welk water zwemmen we nu eigenlijk precies? Een avond vol humor en herkenning waarop je gegarandeerd optimistischer de zaal uit zal gaan dan je binnengekomen bent.

Bovenste Knoopje Open is een gezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen en bandleden Marcel Kouwenhoven, Job-Jurre Huiskamp en Siebe de Vries. Met ruim 400 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al bijna een half miljoen keer beluisterd werd zijn deze vier jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat. De Theaterkrant noemt hen “een belofte” en schreef over Sjoerd: “Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de uiteenlopendste personages, van seksist tot deftige huisdichter.”

Pers over eerdere voorstellingen

"Fijn, bomvol kleinkunstprogramma, dat afwisselend ontroert en amuseert, en allerlei prangende thema's adresseert" ~ De Theaterkrant (over Liftmuziek)

"Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier" ~ De Theaterkrant (Keuze van de Criticus)

Downloads

Credits

Met: Sjoerd van Capelleveen, Marcel Kouwenhoven, Job-Jurre Huiskamp en Siebe de Vries
Eindregie: Leander Zimmerman
Coaching: Michiel Bijmans, Patrick Nederkoorn
Foto: Jeffrey Tomberg
Mogelijk gemaakt door: Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Janivo Stichting, Stichting NORMA, Stroomversnellers Cultuur Academy